Fotoutmaning....

Det finns en stor mängd kreativa fotobloggar med utmaningar i olika former. Många "fotonördar" med ett stort intresse och ett enormt jobb dom lägger ned på att hålla igång sina fotobloggar med olika tema - ämnen.

Det handlar först och främst inte om kvalitén i bilderna som gäller, utan det är kreativiteten som får flöda och fotoamatörens tolkning av sina bilder. Det som är roligt med såna här fototema-bloggar är att alla som lämnar sina bidrag med något gemensamt ämne. Att sedan titta igenom alla bidrag och fundera på hur andra har tolkat tema-uppdraget är intressant. Det varierar stort hos många deltagare.

Själv har jag fastnat för Helena´s fotoblogg Fototriss som har ett stort antal kreativt tänkande amatörfotografer som varje vecka i stort sett året om deltar i hennes utmaning på bloggen. Det gäller att lägga upp tre bilder på ett tema och varje vecka är det nästan 200 personer som gör det samma som jag gör.

Jag har ju en fotoblogg till, som jag kör paralellt (än så länge) med den här och där hamnar min fototriss: http://tinaspicture.blogg.se  Den här veckan är Ljus temat.

På lördagen får man veta vad veckans tema är och då får man sätta igång att tänka ut sin bildtrio. Antingen (oftast) så sätter man igång och letar objekt för sin triss och får ett skäl till att fotografera. Har man inte möjlighet att ge sig ut just då så kan man använda sitt arkiv. Sen kan man när som helst under veckan lägga upp sin triss men vanligast är från söndag.

Brukar du delta i fotoutmaningar ?

Inlagt 2012-11-25 11:46 | Läst 1276 ggr. | Permalink
Visst är det kul med fotoutmaningar och det ger en alltid lite inspiration till fotandet. Själv har jag i flera år hållt på med mitt projekt365 med en bild om dagen, samt tisdagstema och EFIT = EttFotoITimmen då man ska fota en given dag. Detta lägger jag ut på min hemsida: www.susajt.se
Kanske man skulle prova fototriss också.... ;-)
Mvh Sirpa
Svar från Tinaspicture 2012-11-25 22:33
Det var en intressant variant av fototema. Tack för tipset Sirpa och din kommentar :)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver