Jakten på saker....

Satte mig i bilen och laddade in en cd med 70-talspop och drog upp volymen så högt mina öron tålde och så drog jag iväg mot Sundänge. Passade också på att sjunga till Varning på stan, Efter plugget och Fox on the run + en massa andra bra låtar. Nu poppade jag så hög musik ett jag inte ens hörde hur illa jag sjunger (som tur är) medan jag rattade vidare på den smala vägen genom skogsbyarna mot Sundänge.

Väl framme vid stugan så fyllde jag på fågelmatarna och började fota.

Hinner fota en god stund innan jag upptäcker att det är svart/vitt !!! Vilket jag inte skulle fota med i det fina vädret som varit idag. Attans också !!! Att man inte lär sig att kolla inställningarna först ?? Efter att ha rättat till mitt misstag så traskade jag iväg längs grusvägen och mot en plats som jag fått tips om. Det skulle vara resterna av en boplats.

Väl där så ångrar jag att jag har "fina" jackan på mig. Det innebär ju att jag får begränsa mig till knästående och bli blöt om knäna för att få till lite roliga vinklar från ett magperspektiv. Jag vill inte riktigt offra min nya jacka och varför satte jag inte på mig den sämre jackan ?

Jag känner mig genast som Pippi Långstrump på sakletar jakt. 

Hittar en harv och andra redskap för åkern också. Massor med tegel och gamla plankor i olika högar fulla med mossa. Lite längre upp i skogsbrynet får jag syn på ett litet rött hus som verkar ha klarat sig från att falla ihop. Undrar vad det kan bero på ??

Det ser ju lite gulligt ut med den fladdrande gardinen i fönstret. Dörren står öppen och det är ju bara att stiga in.

Undrar om dom har kaffet på ??

Nej Tack !! Jag tror jag avstår det här kaffebesöket.... den här gången.

På hemvägen är jag tvungen att stanna bilen på den krokiga vägen eftersom telefonen ringer. Precis lagom där jag tänkt stanna flera gånger. Jag har nämligen upptäckt att det finns en bäver här : ) När jag pratat klart så tar jag mig över det djupa diket med ett gracilt hopp och det var tur ingen såg mig landa med flaxande armar samtidigt som jag försökte hålla kameran still som hängde om min hals.Vad gör man inte för ett fotografi.

Nu var det bäver jakt som gällde för här har den gnagt överallt och byggt en fördämning i den större bäcken. Inte en bäver i sikte....men åverkan lite här och där. Här skulle man kunna gömma sig och sitta på vakt för ett bra fotografi, tänker jag. Hmmm...kanske får återkomma någon annan dag med bättre kläder på mig.

Undrar bara hur bävern ska få ner den tjocka trädstammen till vattnet ?

Inlagt 2012-11-23 17:51 | Läst 1254 ggr. | Permalink
Jag tycker att du är duktig som klarar av livet så bra som du gör, med tanke på omständigheterna. Sjunga till 70-tals pop eller primalskrik, ungefär samma inverkan, så sjung på.
Hälsningar pia
Svar från Tinaspicture 2012-11-23 19:41
Ja och det går upp och ner. Just nu är jag stark (lite starkare) men säkerligen laddar jag för det som komma skall. Det här har pågått sen augusti förra året då vi fick den obotliga domen; cancer i bukspottskörteln. Nu är det bara en tidsfråga till när..... Men mitt "vanliga" liv bloggar jag om på ett annat ställe.
Som du skriver var det precis det jag gjorde i bilen, någon slags primalsång ;)
Ha en fortsatt bra helg Pia och tack för kommentaren



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?