Är det bara jag som tänker så här ??

Vilken enorm mängd vackra bilder det finns här på Fotosidan. Den ena efter den andra hittar jag. Men jag måste erkänna att jag är skitdålig på att kommentera än så länge, ska jag kanske tillägga. Jag hinner inte skriva så många kommentarer för jag vill se nästa vackra bild. Men jag håller på att lära mig att ge kunna ge bra konstruktiva kommentarer förutom ; Snyggt, Bra och Fint.

Att ge konstruktiv kritik är inte det lättaste. Det blir ofta en kommentar som; Åhh vilken fin eller vacker bild.... Vilken kanonbild.... eller någon liknande kommentar. Det är ju egentligen inte dom vackra bilderna som behöver konstruktiv kritik utan det är ju dom som man inte gillar. Det är ju i dom som man mest ser det som man inte tycker om och som man skulle vilja ändra på och som kan göra bilden bättre.

Men det är lätt att falla för det vackra och fina i ett fotografi. Man ser inga fel. Det är då kommentaren är som enklast. Men jag har sett massor massor av bilder där det inte finns några kommentarer och jag har funderat på varför.

Många vackra bilder som jag och många andra också har fastnat för och tittat på har fått massor av fina kommentarer. Men i stort sett ingen konstruktiv kritik och det beror ju naturligtvis på att det är så att säga klockren bild. Det behövs ingen konstruktiv kritik.

Själv har jag fått två kommentarer med bra konstruktiv kritik på två av alla mina snart sextio upplagda bilder samt några på bloggen. Jag blev jätteglad över dom och har tagit det till mig. Det var något i bilderna jag inte såg innan, men efter kritiken såg jag det på ett annat sätt. Om jag sen gör något åt det, är en annan sak. Det viktiga är att öppna ögonen för det man själv inte såg.

Hur gör man då för att skriva bra konstruktiv kritik ? Jag försöker läsa när jag hittar någon som ger kritik för att lära mig att se på bilden ur deras ögon. Men det är inte lätt att hitta dom bilder där någon ger konstruktiv kritik. Stor eloge till er som gör det :)

Dom flesta är glada tillrop på fina bilder och det är naturligtvis glädjande att få och att ge. Vilket jag också gett när jag kommenterat, för jag vet inte hur man ger konstruktiv kritik. Tills vidare fortsätter jag att ge glada tillrop på en bild jag gillar.

 Jag tror det är jättemånga som knappt får en kommentar på sina bilder och varför ska man då lägga upp bilder i album ? Det kan ju räcka med att lägga upp bilder i bloggen, om man har en sån.

Är jag ensam om att tänka så här ??

Inlagt 2012-11-20 23:22 | Läst 1529 ggr. | Permalink
Nej, du är inte ensam om att tänka så här! Ämnet dyker upp här lite då och då, i olika varianter, med olika mycket engagemang från debattdeltagare. Många av oss tycker nog att det är rätt krävande att kommentera enskilda bilder i pooler/album - både tidsmässigt och kunskapsmässigt. Att ge verklig konstruktiv kritik kräver sin man/kvinna. Då blir det mycket enklare med glada hejarop när man ser något fint. Själv har jag slutat att lägga in bilder på FS, först stannade poolengagemanget av, sedan slutade jag att lägga in bilder i mina album också. Och så slutade jag att kommentera också. Ingenting av detta har varit planerat utan det har bara blivit så. Kanske kan jag skylla på bloggandet (fast även det har jag dragit ner på numera...) ... Var sak har sin tid; inser dock att det skulle vara väldigt utvecklande att vara mer aktiv på alla fronter.
Svar från Tinaspicture 2012-11-21 09:58
Tack för kommentaren Rauni :) Jag nöjer mig nog hädanefter med bilder i bloggen. Det känns nog lagom för mig.
RHelena 2012-11-21 21:12
Min avsikt var definitivt inte att vigla upp dig eller någon annan... ;-) Tycker självfallet att du ska vara aktiv i poolerna så länge du tycker det är meningsfullt. Det kan hända att jag vandrar ditåt igen för engagemanget går ju lite upp och ner, ibland känner man för variation helt enkelt också. Så är det förmodligen för många av oss. Att blogga har varit mycket givande, men inget behöver vara för evigt.
Svar från Tinaspicture 2012-11-21 21:33
Nej uj nej inte viglade du upp mig inte !! :) Det var bara ett konstaterande av det jag funderat på ;) Det blir nog säkert flera bilder upplagda också men kanske inte så intensivt som nu i början. Jag gillar nog bloggandet mera.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?