Misslyckade familjebilder, kasta eller inte ??

Dom mest misslyckade bilderna är väl familjefotografier.

Så ser det ut i mina fotoalbum i alla fall. När man ska försöka få ett kort på flera familjemedlemmar i familjen samtidigt så är det alltid någon som blundar, tittar bort eller gör något annat tokigt.

Jag har massor med misslyckade bilder på familjemedlemmar som jag inte kan kasta i papperskorgen för några av dom andra blev ju bra. Sen förstår jag inte varför man fotograferar alla presenter man fått när man fyllt år. För att inte tala om alla blomkvastar man fått som ska dokumenteras. Men likaväl så gör jag det.

Sen har vi dom här som aldrig vill vara med på kort. Hur man än försöker så är dom snabba att dölja sitt ansikte. Lyckas man att ta en bra bild...vad händer då ??? Jo då blir den mörk !!

För att inte tala om dom här som alltid ska grimasera på bild. När man ska försöka få en bra bild.

Undrar om dom brås på mormor ?????  (som jag är)

Ja inte är det lätt att vara familjefotograf inte. Frågan är ju vad jag ska göra med alla familjefotografier. Förr satt man ju och bläddrade i familjealbumen ibland och vem som helst kunde titta. Det är ju inte så att man spontant ber familjebesökarna kolla i min dator på bilder. Inte för att jag har några konstigheter där :p

Nä på det viset tycker jag nog att det var bättre förr. När man kunde sitta i soffan och bläddra bland bilderna tillsammans eller ensam med någon familjemedlem. Visst kan man ladda upp via tv´n och kolla på bilder men då är det säkert någon som inte vill kolla på bilder just då, utan det är något som dom vill se på tv´n. Det blir inte lika spontant att titta på bilder längre, tycker jag.

Inlagt 2012-11-15 21:31 | Läst 1699 ggr. | Permalink
Hej igen!

Skrämmande nog så samlas enormt mycket bra bildmaterial i mappar på olika datorer och blir kvar där. Jag är bild och fotolärare och arbetar med stora mängder bilder dagligen vet att man måste ta sig i kragen och skriva ut papperskopior med jämna mellanrum. Har kartonger med stora mängder pappersbilder på mina 3 grabbar som nu är vuxna. Tack och lov känns det som.(inte att dom är vuxna utan att jag har pappersbilder) :)) Det är så lätt att glömma bort bilder när dom hamnar på hårddiskar och man lägger över dom på externa hårddiskar och så blir dom kvar där. Härlig känsla i sista bilden . Samma känsla i färg??
Svar från Tinaspicture 2012-11-15 22:19
Du har gjort så rätt Tony att skriva ut dina bilder direkt. Jag tillhör nu kategorin hårddislk som borde göra det.
Sista bilden är jag när jag var tre år och den gör sig nog bäst i tidsenlig svart vit.
Tack för dina ord :)
Jag gör en årskavalkad (i power point) med min sambo som vi ger bort i julklapp till våra respektive familjer. Det är bilder från sådant som bara vi två gjort men även när vi träffats och gjort saker tillsammans med dem. Eftersom min familj bor i USA är det långt mellan träffarna och det här är ett sätt att dela med sej till alla. Från förra året gör vi även en CD med enbart tal till min sambos farfar som är blind, bildspelet får vara mall till det vi berättar. Vi har gjort detta i sju år nu och det har blivit lite av en tradition att titta på bildspelet på julaftonskvällen.
Hälsningar Lena
Svar från Tinaspicture 2012-11-15 22:21
Det var ett trevligt sätt att bevara bilderna på med modern teknik :) Kul att ni skapat en tradition av det :)
Mitt förslag är att inte kasta bilder på familjemedlemmar. Hur dåliga de än är så märker jag att när det sedan inte går att ta någon mer bild på dessa personer så är även de allra sämsta värdefulla och jag önskar att jag hade fler.
Inte bara på de äldre släktingarna, även de unga kan det bli för sent att ta någon bild på.
Svar från Tinaspicture 2012-11-16 10:27
Så sant så....än så länge kan jag inte låta bli att kasta dåliga bilder :)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver