Det är inte så enkelt som man tror...

Att fotografera i svart / vitt är inte så lätt.

Jo, det är enkelt det är ju bara att trycka på avtryckaren och ta en massa bilder. Massor med bilder......

Men när man sen ska granska bilderna så ser man hur många dåliga bilder det blev. Då inser man att det inte är så förbaskat lätt att fotografera i svart / vitt. Jag har kastat massor med s/v bilder som jag fotat idag.

Jag tycker ljuset hamnat fel, för mörka partier + en massa andra fel. Så de åkte i papperskorgen. Visst, några har jag säkert kunna redigera dom till det bättre men det ligger inte i mitt intresse just nu att sitta och redigera. En bra bild direkt, tack !!!

Annars får jag för mycket bilder att sitta och redigera ;)

Medan maken var inne på lasarettet strosade jag runt i omgivningarna med kameran och fotade och det blev en hel del bilder på lasarettsklossarna.

Så mycket mer intressant hittade jag inte på området. När jag kom hem igen så gjorde jag mig en runda i omgivningarna där jag bor.

Lite roligare objekt att fotografera hittade jag nu i lekparken. Jag tror banne mig jag ska försöka leta reda på en bok eller någon bra sajt där man kan få lite mer tips och råd om hur man blir en bättre s/v fotograf.

Har du något bra tips om en bra och bok /sajt som ger enkla råd om hur man blir bättre på svart/vitt ??

Inlagt 2012-11-15 16:07 | Läst 1277 ggr. | Permalink
Förutom Fotosidan, förstås ;)
En bra bild direkt, tack !!! Jag håller med dig. Jag kan inte ge tips och råd om hur man blir bättre, men att titta på andras bildet kan vara till hjälp. Denna sida har jag mycket glädje av. Här hittar du många fotografer. Om inte ditt lokala bibliotek har fysiska böcker kanske du kan låna e-böcker. Kanske en fin fotobok i julklapp?

http://rumeloamor.wordpress.com/2009/07/08/a-brief-history-of-street-photography/

/ pia
Svar från Tinaspicture 2012-11-15 19:33
Tack Pia !! Jag ska kolla in länken :)



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver