Vissa bilder fastnar.....

Oooppsss !!!

Nu blev mitt förra inlägg en naturfråga om myrstackar så jag återgår snabbt till fotograferingens konst. För det är ju en fotoblogg det här :p

Jag fotograferar dagligen. Blir det inte med den digitala systemkameran så blir det med mobilen. Kan inte låta bli att ta minst ett kort om dagen. Det är allt från någon maträtt, familjen till vardagshändelser och mera planerade motiv.

Som igår kväll när jag åkte hem till Köping efter att ha varit i Kungsör. Jag höll kameran och bara klickade av en massa kort utan att titta på vad jag tog för bild eftersom jag körde samtidigt.

När jag ibland tänker på mina bilder som jag tagit, så är det en som har satt sig i minnet. Egentligen är det flera men just denna bild har på något konstigt sätt etsat sig fast i mitt minne.

Jag var i Beijing under några dagar förra året och vi var på Wangfujing (en centrumgata med all kommers) och där är nog reklamens mecka. Finns säkert på andra ställen också men för mig var det extra påtagligt. Jag har aldrig sett så mycket neonskyltar på ett och samma ställe.

Nåväl..... den här bilden tog jag då.

Jag brukar fundera på varför just den här bilden har fastnat i huvudet på mig av alla bilder jag tagit genom åren. Men jag gillar den här mycket.

Det finns ju så många fina naturbilder och vardagsbilder som blev jättebra och som också har starka minnen förknippade till motivet som jag borde fastna för.

Men nejdå, jag fastnar för en bild med reklamskyltar.

Har du en sån där favoritbild i ditt fotoarkiv som du fastnat extra för ??

Inlagt 2012-11-14 10:52 | Läst 1579 ggr. | Permalink
Hejsan.
Såg att du har en Canon, så det kan ju inte vara Nikon skylten som gör den speciell =)
Eller så kanske du undermedvetet drömmer...
Tror det är mer för mig att bilder jag inte tagit fastnat i hjärnkontoret...kameran har legat hemma och man har på nåt ställe sett det där läget.
Hej / Stig
Jag plåtar så gott som dagligen också, det är ett gift. :-) I mitt album Staden har jag två med just neonskyltar som är tagna med telefonen och de bägge gillar jag bl.a. för att färgerna lyser upp mörkret. En "bild" jag aldrig kommer att glömma var en solnedgång på Sandhamn, tyvärr blev det ingen bild med den dåvarande halvtrasiga kameran. :-)
Ha det fint!
Ewa



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver