Jag är absolut en amatör

Oj !! Vilken respons det verkar vara här på FS.

Eftersom jag är ny här och håller på och tittar på era bilder och bloggar samtidigt som jag ska plocka upp bilder till mina album och fixa till mina sidor. Så känns det som att jag har hittat rätt forum. Mitt syfte är ju att få respons på mina bilder och lära mig mer.

Just nu går jag hemma och finns till....för min make. Han är svårt sjuk och vi samlar tid som är kvar tillsammans. Det gör att jag tillbringar mycket tid med att fotografera och tillbringa tid vid datorn just nu. Så det får bli tre bloggar framöver, med tanke på mitt förra inlägg och era förslag. Min andra fotoblogg, min första blogg och nu den här.

Amatörfotograf är jag absolut. Jag är skitdålig på det här med att välja rätt inställningar på kameran. Jag köpte min systemkamera för snart två år sedan och har fyllt på med några objektiv. Mestadels så sitter Tamron macro objektivet på min kamera, som jag gillar helskarpt. Men jag lär mig hela tiden mer och mer. Dom flesta bilder är enbart det jag känner för att fotografera för stunden. Jag håller inte på med redigering och försöker göra konstnärliga bilder. Jag har inte den kunskapen men kanske lär mig det så småningom.

Kameror har alltid funnits vid min sida i olika former genom åren. På högstadiet i slutet av 70-talet så hade jag "foto & fritid" som tillvalsämne i tre år. Då fick man lära sig om systemkameror och mörkrumsarbete. Men inte kommer jag ihåg så mycket av det idag, nu när jag äntligen skaffat mig en systemkamera.

Jag har också nyligen gått med i Köpings fotoklubb som medlem för att också på det sättet få ut mer av fotograferandet. Nackdelen blir ju att mitt andra stora intresse släktforskning får stå lite åt sidan. 

Sammanfattningsvis så är jag en glad släktforskande fotonörd, som jobbar som sjöman och tillbringar min lediga tid med familj, vänner och mina intressen. Jag har alltid något på gång.

Viljan att alltid lära mig något nytt driver mig.

Det blev lite av en presentation av mig så här i början på bloggandet här.

Ha nu en fortsatt bra lördag och glöm inte kameran ;)

Inlagt 2012-11-10 13:26 | Läst 2198 ggr. | Permalink
Välkommen!
Svar från Tinaspicture 2012-11-10 13:59
Tack, tack :)
Fotosidan är kanon om man vill utvecklas, så varmt välkommen hit! =)
Svar från Tinaspicture 2012-11-10 15:00
Tack Heléne :)
Välkommen, tror säker du skall trivas. Tråkigt att höra om din man.
Svar från Tinaspicture 2012-11-10 15:59
Ja, det är en tung tid jag har framför mig och jag tackar för din omtanke. Tack för välkomnandet :)
Välkommen :)

Hoppas du kommer att trivas.

Wow , jag gillar dom gamla telefon kioskerna...nostalgi :)
Svar från Tinaspicture 2012-11-10 16:01
Kiosken är fotad i Nostalgibyn som ligger mellan Frövi och Fellingsbro. Massor med nostalgi där :) och massor med foton därifrån har jag ;) Tack för kommentaren.
Välkommen! Du trivs nog super här som många av oss gör det. Tråkigt att höra om din man. Trevlig helg!
Svar från Tinaspicture 2012-11-10 16:03
Tack, tack !! Det här verkar bli kanon :)
Välkommen till FS, Christina!
Vem är amatörfotograf och vem är proffs? Som jag ser det, så är ett proffs någon som lever på sitt fotograferande. En amatör är någon som fotar därför att det är så roligt och givande. Många amatörer tar bättre bilder än proffsen.
Jag gillar din bild på telefonautomaten!
Hälsningar
Jon Anders
Svar från Tinaspicture 2012-11-10 18:05
Tack Jon Anders :) Jag har siktet inställt på att bli en bättre amatör men först måste jag lära mig mer om inställningar, bländartal och en massa annat. Just nu är jag superamatör ;)
Välkommen till gänget-Fint att du avbildat plåtskylten.Den bevarar många funderingar.
Svar från Tinaspicture 2012-11-10 18:06
Tack Walter !! Många telefonkioskar gjordes det i Kungsör.
Känner igen mig... först en foto/mörkrumskurs i högstadiet och sen.... ja inte är man proffs men en glad amatör som haft foto som hobby, huvudsaken är att man får upp sitt bildsinne och att det är roligt.
Behåll din glöd och fota på för det finns hur mycket som helst som ska upptäckas med linsen.
Lycka till
Svar från Tinaspicture 2012-11-10 18:07
Tack Lennart för kommentaren :) Jag fotar vidare med glädje.
Har man bara intresset så kommer man lära sig mer och mer efter hand. Sen måste man tro på sig själv. Jag är med i en fotoklubb och hör ofta kommentarer som, inte ska jag vara med och ställa ut några av mina bilder. Mina bilder blir aldrig bra. När man sen tittar på deras bilder så säger jag varför skulle dessa bilder inte få vara med när vi ställer ut. Ibland känns det som ett dåligt självförtroende hindrar en att experimentera. Mina tips att bli en bättre fotograf är:

1) Titta mycket på bilder. Tänk igenom varför du tycker om just den bilden. Om det hjälper så resonera med dig själv. Undan för undan kommer lite att fastna och då kan du använda dig av det när själv fotograferar.

2) Lär dig hur kameran fungerar. Nu menar jag inte alla finesser som finns utan börja med bländare och slutare. Hur påverkar dessa inställningar bilden. Låna en bok på biblioteket, spelar ingen roll om det är en gammal bok som handlar om analoga kameror. Grunden är den samma.

3) Gillar du kurser på DVD? Då kan jag rekommendera Moderskeppet.se. De säljer bra kurser på DVD. I deras butik finns allt från att komma igång med systemkameran till olika kurser i bildbehandling.

4) Kasta inte bilder som du inte gillar per automatik. Fundera lite varför du inte gillar bilden som du har tagit. Här kan man lära sig mycket så du kan undvika misstagen till nästa gång. Förstår du inte varför bilden har blivit suddig, så kan man söka efter svar här i forumen eller om man inte hittar ett svar så kan man skicka in en fråga på fotosidans forum.

5) Ha skoj när du fotograferar. Tänk så tråkigt det hade varit om man kan en sak med en gång.

Till sist vill jag hälsa dig välkommen hit. Här kan man lära sig mycket om fotografering. Här finns bloggar, frågor och svar på forum, bilder och mycket annat.

/Gunnar
Svar från Tinaspicture 2012-11-10 18:27
Tack Gunnar för alla tips :) Bra tips allihopa som man kan anamma och lära sig mer av :)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver