Det blev en fasanjakt................

Idag tog jag mig till ett nytt ställe för att fotografera. Kyrkbyåsens naturreservat i Kolbäck ca en två mil från Köping där jag bor. En ås på några hundra meter som sträcker sig längs med Strömsholms kanal.

Hela åsen doftade underbart av hägg som blommade överallt i hela åsen. En trevlig promenadväg går genom åsen några hundra meter, för det är ingen jättelång ås.

När man gått dom där några hundra meterna så kommer man fram till en sjö.

Vilade en stund och njöt av lugnet vid sjön innan jag gick samma väg tillbaka. Som började med en uppförsbacke även från detta håll.

Jag hade två kameror med mig. Ett med vidvinkel och ett med makro. När jag närmade mig platsen där jag parkerat bilen så hör jag det speciella ljudet från en fasan. Nu började jag smyga in på en mindre upptrampad stig i hopp om att få syn på fasanen.

Jo minsann....Där är den !! Nu önskade jag att jag hade haft 100-400 objektivet med mig. Ja, ja ....det var bara att chansa och smyga sig närmare. Hur jag nu skulle bära mig åt?

Jag fick chansa på att komma så nära som möjligt. Det var inte lätt att få fokus med makro objektivet och med en fasan på språng att komma undan mig. Han hade inte så förfärligt bråttom men tillräckligt att jag inte hann med att sätta skärpan. Tydligen är han nog van vid folk i skogen för han sprang inte fort undan. Det var bara att ge upp mina försök att fota fasanen.

Det var i alla fall ett litet trevligt naturreservat och det blir nog säkert fler vändor dit.

Inlagt 2018-05-12 22:55 | Läst 1239 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?