Stensäkert fotograferande.....eller?

Strålande sol och relativt vindstilla så tog jag beslutet på morgonkvisten att hänga på Köpings Fotoklubb på FotoUt som sker tredje söndagen i månaden. Tio tappra deltagare for till Stengärdet strax utanför Kungsör med kamerorna laddade.

Stengärdet är ett naturreservat och kullerstensåsen bildades för 7500 - 8000 år sedan och är spår av inlandsisen då åsen började höja sig över havet. Klapperstensfältet består av massor av runda stenar som blev kvar efter att allt sand spolats bort av dom kraftiga bränningarna.

Det är en ganska lång sträcka med s´runda stenar som på vissa ställen är täckta med mossa. Men fortfarande så många tusen år efter inlandsisen så ligger fält öppna.

Jag skulle behöva såna här stenar till min trädgård, men det är förbjudet att plocka med sig hem.

I slutet på rullstensåsen så finns trappan som tar en ner till urskogen som inte rörts sen 40-talet.

Här är vattnet så rent att det bara är att ta sig en slurk ur någon av dom tre källorna (sägs det i alla fall) som finns på platsen. Som den amatörfotograf jag är så glömde jag att ställa om fokuseringspunkten från centrerad till full fokus. Fick inte den skärpa jag ville ha, så jag lär väl åka tillbaka någon gång och göra om det.

Det finns också en varggrop och en grillplats som är populär. Hundklubben var också där på utflykt. Träffade en bekant som jag inte sett på länge så det blev inget mer foto eftersom jag kom av mig lite. Men jag är väldigt nöjd med dagen och fotokompisarna, samt det fina vädret idag.

Inlagt 2014-03-16 18:04 | Läst 1392 ggr. | Permalink
Dom där klapperstensfälten har alltid fascinerat människor. Ofta växer senvuxna tallar på fälten.
Sten
Svar från Tinaspicture 2014-03-17 08:45
Med så mycket runda stenar på ett och samma ställe så är det fascinerande hur naturen skapar :)
Verkar vara et underbart ställe med alla sina härligt runda och fina stenar! =)
Svar från Tinaspicture 2014-03-17 22:26
Det var nog minst tjugofem år sen jag var där sist på stenarna. Den här dagen med kameran med så tittade man på ett annat sätt :)
Något för mig som gillar stenar.
###Gun-Inger
Svar från Tinaspicture 2014-03-20 22:41
Då är det bara att stanna där om du skulle ha vägarna förbi :)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?