Besök i en Massajby, del 5

Fredag morgon lämnade vi Ngorongoro och hotellet på 2400 meters höjd där vi övernattat i två nätter. Högklassig mat och suverän service fick vi njuta av efter våra turer i kratern. Vi skulle nu besöka en Massajby. I kratern så vallade massajerna sina djur bland alla vilda djur som fanns där.

Trots lejon i kratern så klarar dessa djur sig ändå bra.

Många massajer bor i hyddor och flera har tagit sig ur byarna och jobbar inom t.ex restaurangerna på hotell. Men dom som håller hårt på traditionerna bor i byar. Där finns en hövding och hans familj som ofta består av flera fruar som han har barn med. Dom lever väldigt mycket efter uråldriga traditioner där kvinnan sköter i stort sett allt medan mannen sköter boskapen.

Vi möttes av välkomstsång innan vi blev visade in i byn. Männen hade uppvisning om vem som kunde hoppa högst jämfota. Troligen någon slags utmaning män emellan.

Många massajer saknar en tand i käken och det beror på att i fem - sex års ålder så drar man ut en tand. Varför fattar jag inte riktigt. Det är någon slags tro av något slag. som någon slags ritual på Man såg en del massajer med djupa ärr på kinderna. Vid något tillfälle så snittas kinderna av någon anledning. Jag har försökt googla på det men hittar ingen förklaring. Någon av er kanske vet varför.

Vi fick gå in i en av hyddorna för att se hur dom bodde.

Eldstaden och flätade grenar som var något slags kökshylla, som jag förstod det.

Säng....

In och utgång.

Skola för barn mellan 3 - 6 år. Äldre barn gick i skola utanför byn.

Barnen stämde upp i en sång och det fanns en låda där man kunde skänka pengar om man ville. Notera pojken längst till vänster som saknar en tand i nedre käken.

Kvinnorna i byn tillverkade smycken som turisterna kunde köpa. Varje kvinna till en hydda hade eget ställ med smycken. Den här dagen så var det kvinnan på bilden som bodde i den hydda som vi fick gå in i. Förmodligen var det därför som vi blev visade att titta på hennes alster först. Jag köpte mig ett armband. Sedan fick vi titta på övriga alster som fanns att köpa.

Besöket var sen över för vår del. Det här är ett sätt för massajerna att få lite pengar att handla mat för. Byn är inhägnad med staket som skydd för vilda djur och för att markera massajernas revir och stam.

Vi for sedan vidare på skumpiga vägar mot Serena lodge i Serengeti.......

Inlagt 2014-02-15 22:23 | Läst 1523 ggr. | Permalink
Vi lever sannerligen i olika världar.
Hälsningar Lena
Svar från Tinaspicture 2014-02-16 11:09
Ja, verkligen. Man uppskattar sitt eget ännu mer :)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver