Noshörningar och piggsvin. safari del 4

Nu var det fortsatt spaning efter mer vilda djur. Överallt där man tittade ut över vidderna i kratern så såg man djur överallt. Plötsligt fick vi syn på några jeepar som stannat och hade fått spaning på något.

Två svarta noshörningar stod helt plötsligt där. Visserlunda långt bort och man såg dom som små prickar med blotta ögat. Men med hjälp av kikare och ett bra teleobjektiv så fick jag nu mina första bilder på noshörningen. Vi såg sen den vanliga noshörningen också senare på dagen.

Något annat som var mycket ovanligt att få syn på var detta. Piggsvin som är nattaktiva hade lurats upp av den disiga morgonen. Det var ren tur att vi fick syn på dom. Men spejar man ordentligt så kan man lyckas.

Tre piggsvin, en gnu och ett vårtsvin på en och samma bild.

Fågel nr.1 namn ? Rufus tailed weaver, enligt tips.

Abdimstork

Skuggstork - Hamerkop

Sen fick vi syn på en riktigt gammal elefant. En elefant kan bli 50-65 år och livslängden beror i regel på hur länge den får behålla tänderna. När den sjätte och sista tanden är borta så dör elefanten ofta av svält, när den inte har något att tugga med längre. Därför går inte helt sällan gamla elefanter undan för att dö.

Den här bilden kommer att bli en förstoring på min vägg.

Inlagt 2014-02-15 20:03 | Läst 1643 ggr. | Permalink
Har följt din spännande resa och alla fina bilder. Förstår att piggsvinen inte var lätta att få syn på, ser ut som en spretig buske ;-), den sista bilden är verkligen som en tavla!
Mvh Sirpa
Svar från Tinaspicture 2014-02-15 20:30
Tack Sirpa !! Kul att du följer min återblick från safarin :)
Mäktiga bilder!
Förstår varför du vill ha den sista på väggen!
/Niklas
Svar från Tinaspicture 2014-02-15 22:25
Tack Niklas :) Det blir den bilden och flera andra som hamnar på väggen. Det kommer att bli svårt att välja bara.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver