Inspirerande program för mig.....

Jag har nu kollat ifatt två senaste avsnitten av  Alla är vi fotografer på svtplay. Jag måste säga att jag gillar programmen. Det speglar precis så som alla vi som fotograferar, i alla möjliga olika situationer. Alla började vi från noll med att fotografera släkt, vänner, blommor, barn och familj. Några av oss får känslan av att vilja lära sig mer och fånga ögonblicket i bilden för att berätta en historia med bilden.Viljan att lära sig mer om fotograferandets konst.

En del tycker att programmen är för ytliga och andra tycker att dom ger för lite av teknisk information. Jag ser programmen som en inspirationskälla. Syftet med programmet, enligt Henrik och Johan är att på ett lättsamt sätt komma fram till att vi måste våga ta den där bilden, som man gärna vill ha. Att utmana sig själv. Man måste helt enkelt våga att fotografera. Jag gillar att programmet är lite ytligt och lättsamt men med en underton av att man ska tänka till innan man bränner av en bild.

Hittills så har programmen handlat om Självporträttet, Analog vs digital, Familjeporträttet, Kändisbilden och Gatufotografiet. Det återstår nu ett program och jag ser fram mot det sista i serien. Jag har för min del fått många nya aspekter att tänka på när jag ska fotografera. Jag gillar att programmet har handlat om att bli inspirerad till att fotografera och inte handlat om en massa tekniska inställningar. Inspiration och glädje när man fotograferar ger den bästa bilden, enligt mig.

För mig så har programserien gett mig massor av nya infallsvinklar att tänka på för att försöka bli en bättre fotograf. Jag har i alla fall kommit till den punkten i mitt fotograferande är att försöka tänka till innan jag knäpper av en bild och kan konstatera att på det viset har jag blivit en bättre fotograf.

Imorgon blir det familjefotografering för min del och jag hoppas på massor av bra bilder :)

Inlagt 2013-12-14 22:26 | Läst 841 ggr. | Permalink
Jag gillar också programmet. En trevlig inspirationskälla. // Mats



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?