I alla fall ingen skata.....

Rastlös AB kom på besök idag. Tankarna snurrade runt och höll sig inte på plats där dom skulle. På köpet så fick jag vemod och sorgsna tankar. För att få ordning på detta så kopplade jag på stora objektivet på kamerahuset och gav mig ut på en promenad bortom vägen. Tog av till vänster från grusvägen och ut på en åker. Här satte jag mig och försökte samla ihop mig. Spanade om jag skulle se något intressant i djurväg. Men det blåste mest och fåglarna kvittrade långt borta. Inte ett djur i sikte.

Jag hör hur skatan varnar, som när det är en katt i närheten och småfåglarna börjar helt plötsligt flyga mot mitt håll. Jag kollar upp och långt bort över trädtopparna seglar den. Men för långt bort från mitt kameraobjektiv canon 100-400mm. Men jag beslutar mig ändå att testa kapaciteten.

Jag bränner av ett tiotal kameraskott och hemma vid datorn kan jag konstatera att endast ett fick jag vara nöjd med. För att vara på så väldans långt håll och kunna beskära den lilla pricken på fotot till vad det nu blev så måste jag säga att trots brusighet och oskarp fågel så ser man ju vad det är. Jag är NÖJD med mitt objektiv. Bilden i sig är ju inget jag är supernöjd med men att det blev så okej trots allt !!

Men nu är ju jag urusel på vad dom större fåglarna heter. Jag har svårt att se skillnad på vråk och hök. Någon som kan (se) vilken fågel detta är ?

Tänk vad en liten promenad gör nytta för sinnet. Jag kände mig bättre till mods när jag kom hem igen.

Inlagt 2013-12-03 19:13 | Läst 833 ggr. | Permalink
Ser ut som en ormvråk med tanke på form och teckning. Gillar rovfåglar och har 3 ormvråkar runt vårt hus som tittat fram då och då. Den ena togs om hand av min svärfar efter en påkörning, men den finns kvar och har fortfarande ett jack i vingpennorna på ena sidan. Men den är fullt frisk nu.

Tyvärr håller dom sig ofta på behörigt avstånd =) har suttit många gånger och väntat på dom, men då dyker dom aldrig upp. Har man ingen kamera med sig, då är dom där...
Svar från Tinaspicture 2013-12-03 20:36
Vad bra att svärfar kunde ta hand om ormvråken så att den får leva vidare :)
Tack för ditt svar :)
Bra att du satsade.... och jag förstår att du är nöjd... Att inte ha bilden hade varit tråkigt.... Bra jobbat!! :) //Peter
Svar från Tinaspicture 2013-12-03 20:36
Tack så mycket Peter :)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?