Det blir inte många kvar......

Det här med att fotografera och få en bra bild som man känner sig supernöjd med, är inte det lättaste. För min del så knäpper jag massor med bilder på samma motiv när jag fotar macrobilder. Det slutar med att jag får sitta och ta bort massor med bilder när jag laddat upp dom i datorn. Allt för många är suddiga, fel ljus, fel vinkel eller något annat jag inte gillar. Till slut hade jag bara ett tiotal kvar av alla dom motiv-bilder jag tog idag.

Den här blev kvar av ca fem, sex tagna på lövet och ändå är jag inte nöjd med bilden. Jag använde Tv och försökte med alla möjliga inställningar med iso och fokuseringspunkter. Jag kan inte komma på vad jag gör för fel. Den här bilden togs med 1/125 sek, f/5,6, iso 100

Det var så fint ute på förmiddagen och solen sken så det gnistrade i frosten och jag hade förväntat mig många fina bilder, av alla jag tog. Det såg så bra ut i displayen när jag kollade på bilderna direkt men när jag laddat upp dom så blev jag besviken på många av bilderna. Nej, jag skulle bara ha hållit mig till programläge P som jag brukar. Nu är jag inte missnöjd med alla bilder jag tog. Många är helt okej och duger gott att titta på. Jag är nog för självkritisk i min redigering och radering. Nu tror inte jag att jag är ensam om att göra så här. Det handlar nog snarare om att man sätter lite högre krav på sig själv. Eller är det bara jag.......

Men testar man inte så lär man sig inte......

Inlagt 2013-11-11 13:00 | Läst 838 ggr. | Permalink
Fint med de första frostbilderna
Ken//
Svar från Tinaspicture 2013-11-11 22:01
Tack så mycket Ken :)
Känner igen det där Christina och det är såklart lite jobbigt men du har ju fått till några fina bilder här!
Svar från Tinaspicture 2013-11-11 22:02
Skönt att jag inte var/är ensam ;)
Jag tycker gott att man kan gallra hårt och vara kritisk. Man får hela tiden högre krav på sej själv men bilderna förbättras också successivt ju mer man jobbar och lär sej. Ha en bra höst med både nya och gamla objektiv (och lusläs kamerans instruktionsbok).
Hälsningar Lena
Svar från Tinaspicture 2013-11-11 22:04
Det är ju bra att fler tycker som jag. Man kan ju börja tro att man är allt för självkritisk. Japp jag lusläser den emellanåt och hittar alltid nya vinklar. Instruktionsboken alltså :) Tack för dina ord :)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver