Så kan det gå, när inte huvudet är med.

Jag är såååå irriterad på mig själv ikväll. Hur kan man vara så urbota dum ??!!!! Jag är hos mina föräldrar och hälsar på. Sitter på altanen och språkar med min far. Ser i ögonvrån något bland alla deras pelargoner. Swisssssch...och jag far upp och in för att hämta min kamera som ligger på köksbordet. Min far undrade säkert varför jag fick sådan fart.

Det jag hade fåt syn på i ögonvrån var en sån där fluga som liknar en geting som hade fastnat i ett spindelväv och jag såg hur spindeln kastade sig över sitt byte.

Jag börjar ivrigt knäppa en massa kort. Det blåser lite och spindelväven håller sig inte stilla. Inte heller spindeln för han jobbar febrilt med att snurra in sitt byte i sitt nät. Jag knäpper och knäpper en massa bilder.

Naturligtvis blir alla bilder suddiga.

Mitt macro objektiv hinner ju inte med.

Massor med såna här suddiga bilder....

När spindeln är klar med sitt byte inlindat väl och enligt alla spindelns regler så klättrar han upp ovanför bytet och hakar loss det. För sedan bytet till sitt "matställe"

Jag sitter här irriterad över mig själv. För här har jag köpt en kamera med videofunktion. Canon 60D.

Varför i hela friden drog jag inte igång och filmade detta naturbeteende ??? Det hade ju blivit kanon. Jag har ju kunnat filma med mobilen om inte annat. Det var fascinerande arbete av spindelns agerande.

Nåväl.... Jag har i alla fall fått en bra bild idag som jag blev helnöjd med.

Säkert en brorsa till den spindeln fångade.

Hepp...

Inlagt 2013-07-31 22:14 | Läst 2477 ggr. | Permalink
Typiskt, men jag filmar aldrig med min kamera heller... varför vet jag inte men när jag vill filma något så blir det automatiskt telefonen som åker fram... =)
Bilden på brorsan var ju riktigt fin!!
Svar från Tinaspicture 2013-07-31 22:54
Det var ju skönt att höra att jag inte är ensam om att inte använda den funktionen på kameran :)
Tänk att vi är flera som glömmer bort att det faktiskt går att filma med en del kameror. Fotade min listiga ekorre på altanen, la ut bilderna i en blogg här och då var det någon som skrev i kommentaren "om det varit filmat" . Ja just det tänkte jag då, varför kom jag inte på det. Men jag hade tur och ekorren återkom och jag fick min film.
Du fick i alla fall en väldigt fin bild på den som inte spindeln tog, så vackert där den sitter i blomman.
Svar från Tinaspicture 2013-07-31 23:13
Ja är det ju, att filma är en del av fotograferandet med rörliga bilder.
Men nästa gång då tänker jag ha "huvudet" med mig. Om jag nu lyckas få se detta en gång till, vill säga.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver