Ögonblicksbilder a´la turist

Stannade till i Borensberg sluss vid Göta kanal idag. Jag satte mig på en bänk tillsammans med ortens pensionärer som har det som nöje att sitta och titta på hur det slussas med båtarna. Dom lär nog se ett och annat varje dag. Själv fick jag mig ett gott skratt åt fem herrar som kom med en liten motorbåt.

En höll på att trilla i, en annan höll på att klämma huvudet mellan båten och slusskanten när han skulle plocka upp båthaken han tappat och en tredje satt och pikade deras klantighet. Ha ha ha ett nöje att kolla in hur det går till att slussa.

Viktigt att hålla reda på linorna. Oftast var det tjejer/ kvinnor som hoppade av och skötte det. I slänten sitter publiken och tittar på. Många hade kaffe och annat gott med sig att dricka till detta gratisnöje.

Slussvaktarkillen hade fullt upp att göra.....

Min road trip är över för denna gång och jag har hunnit med en hel del under dessa dagar. Det lär bli fler gånger jag pyser iväg under semestern. Jag har fått ihop en hel del bilder mer eller mindre bra. En del lär nog "poppa" upp här men dom flesta hamnar på min ordinarie fotoblogg där jag inte skriver så mycket utan bara visar upp bilder.

Inlagt 2013-07-12 23:04 | Läst 780 ggr. | Permalink
Trevliga foton.
Kan tänka mig att det är ett intressant nöje att se fritidsbesättningar slussa.
Har själv varit med och slussat många ggr, men då med lastfartyg och duktiga besättningar. Det kan nog strula till sig även då, men hittills har jag sluppit vara med om det.
Svar från Tinaspicture 2013-07-13 18:29
Ja ortsborna (även andra) har ett sant gratisnöje och lär få många skratt :)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver